Zorgen voor veiligheid

Eén van de basisbehoeften die wij mensen hebben is de behoefte om ons veilig te voelen. Zonder veiligheid zijn we gestressed en kunnen we niet goed functioneren. Daarom is het belangrijk dat je je overal veilig kan voelen. Thuis, op het werk, bij vrienden en in het verkeer. Gelukkig is ons land behoorlijk veilig. We kennen geen oorlog, de infrastructuur en de gebouwen zijn in goede staat en er zijn zelfs brandblussers en defibrators te vinden op elke straathoek om de veiligheid en het gevoel van veiligheid te maximaliseren.

Jijzelf kan ook je steentje bijdragen. Stel je hebt een eigen bedrijfje of werkt juist voor een werkgever, dan kan het altijd van pas komen om mensen in de organisatie te hebben die weten hoe ze moeten handelen in een noodsituatie. Sterker nog, in Nederland zijn bedrijven dat zelfs verplicht. Elk bedrijf is verplicht om zogenoemde Bedrijfshulpverleners op te leiden en in te schakelen in noodsituaties. Zij hebben een speciale training gevolgd en weten daardoor hoe ze het beste kunnen reageren als een dergelijke situatie zich voordoet. Deze trainingen kan je bovendien het beste doen met een bhv trainingsset, want alleen op deze manier heb je alle materialen die je nodig kunt hebben en ben je goed voorbereid.

Ook thuis is het belangrijk om voorbereid te zijn. Natuurlijk is het niet verplicht om bepaalde maatregelen te nemen, maar ten zeerste aangeraden is het wel. Het is op z’n minst belangrijk om een verbandkoffer te hebben, zodat je een wond kan verbinden als het nodig is. Op deze manier verklein je de kans op doodbloeden of ernstig bloedverlies. Verder kan je nooit genoeg voorzorgsmaatregelen treffen. Medicijnen, pijnstillers en preventieve middelen zijn altijd handig en komen altijd van pas. Zelfs als je ze niet hoeft te gebruiken is het goed om ze te hebben, want stel je had ze wel nodig, maar je had ze niet?

Comments are closed.