Zonnepaneel installatie

Wie wil er nu geen lagere woonlasten? Vaak blijkt dat maar lastig te realiseren, want je moet fikse investeringen doen en soms duurt het vele tientallen jaren alvorens je het investeringsbedrag terug hebt verdient en in veel gevallen bespaar je slechts enkele tientallen euro’s. Hoe anders is dat bij zonnepanelen. Dankzij zonnepanelen kun je vele duizenden euro’s besparen in een tijdbestek van een aantal jaar. Wanneer je een geschikt dak hebt dat gericht is op het zuiden, dan is een dak met een aantal zonnepanelen een ideale optie.

Geschikt dak voor zonnepanelen

Als je zonnepanelen gaat kopen dan is het belangrijk dat je ten eerst een geschikt dak hebt. Helaas heeft niet iedereen een geschikt dak en soms mag je geen zonnepanelen plaatsen omdat de woningbouwcorporatie daar een stokje voor steekt. De ligging is ook niet altijd even ideaal en als de ligging dan een keer goed is heb je te maken met in dakramen of dakkapellen die in de weg zitten. In een appartement is het vaak ook lastig om te kiezen voor zonnepanelen, omdat je dan vaak geen eigen dak hebt.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Wanneer je wel een geschikte woning hebt voor zonnepanelen en je woning ideaal is gelegen, kun je kijken naar het financiële plaatje. Je kijkt dan vooral naar de terugverdientijd. Deze tijd bedraagt vaak tussen de 7 en 10 jaar. Dit hangt wel voor een groot deel samen met de ontwikkeling van energieprijs. Hoe hoger de prijs van elektriciteit, hoe korter de terugverdientijd van zonnepanelen.

Comments are closed.