Ziekte van Kahler

Aandoening Kahler

De medische term voor de ziekte van kahler is de multipel myeloom. Het is een ziekte die in de beenmerg begint te ontwikkelen, vooral in de plasmacellen. Buiten de plasmacellen zijn in de beenmerg ook verschillende cellen die op het einde in onze bloed terechtkomen. De plasma cellen hebben een doel om afweerstoffen te fabriceren als bescherming tegen infecties en virussen. Het zijn niks anders dan proteïnen. Deze aandoening treft voornamelijk personen met oude leeftijd aan. Maar de aandoening zal ook bij de jongeren voorkomen. Een gevorderde stadia van de aandoening zal ervoor zorgen dat de beenderen waar de cellen bevinden ook erg aangetast worden.

Behandeling van de Aandoening Kahler

Om de aandoening van Multipel myeloom te behandelen zijn er een reeks methoden. Maar er is nog steeds geen definitieve genezing voor deze aandoening. De klachten
zullen wel verminderen in de loop van tijd. Door de klachten
goed te analyseren, zal er juiste behandelingskuur genomen worden.. De aandoening zal ook per mens verschillen. Het is hiervoor relevant om een concrete diagnose te hebben.

De behandelingswijze kan op oudere personen wat lichter zijn dan voor de jonge personen. Er zijn een paar kuren van chemotherapie met geschikte middelen. In sommige gevallen zal men ook voor stamceltransplantatie gaan. Na de behandeling kan men een goede analyse moeten doen om de invloed van de behandeling te oordelen. Je zal ook medicaties toegediend krijgen. Als de besproken symptomen voorkomen, is het raadzaam om de dokter te contacteren. Het is belangrijk om op tijd de aandoening te behandelen om onnodige problemen in de toekomst te vermijden.

Comments are closed.