Zelfstandige, ZZP’er of DGA en arbeidsongeschikt? Lees hier de mogelijkheden

Het is natuurlijk al vervelend genoeg wanneer je arbeidsongeschikt wordt door een ziekte of door een ongeval. Nog vervelender wanneer je arbeidsongeschikt wordt wanneer je een zelfstandige, ZZP’er of DGA bent. De overheid voorziet hier namelijk geen regeling voor. Volgens de wet heb je dan recht op een bijstandsuitkering. Maar dit gaat ook niet met plezier, er zitten namelijk veel voorwaarde en regels aanvast geknoopt. Hoe gaat dit in zijn werk en hoe kun je deze situatie voorkomen?

Zoals ik net al zei zitten er veel voorwaarde aan de procedure voor een bijstandsuitkering in het geval van arbeidsongeschiktheid bij een zelfstandige, ZZP’er of DGA. Een aantal voorbeelden daarvan zijn:
– Dat je je eigen vermogen en bezittingen (bijvoorbeeld je auto en je huis) eerst volledig opgebruikt voordat je recht hebt op een bijstandsuitkering;
– Dat er gekort wordt op je bijstandsuitkering wanneer je partner een inkomen;
– Dat je helemaal geen recht hebt op een bijstandsuitkering wanneer je partner genoeg inkomen heeft;
– Dat wanneer je alleenstaand bent je recht hebt op een maximum van 70% van het minimumloon.

Dit is natuurlijk niet niets. Er blijft weinig over en er zullen in veel situaties drastische maatregelen genomen moeten worden. Natuurlijk zou je kunnen voorkomen dat het zover komt. Hier heb je meerdere opties voor, een van die oplossingen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Je zou een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten. Probeer hierbij niet alleen naar de prijs te kijken. Ga vooral opzoek naar een verzekering die bij je past en goed bij je aansluit. Ik raad je dus ook aan eerst goed te oriënteren. Wat voor verzekeringsbedrijven zijn er? Zijn deze bedrijven betrouwbaar? Sluit de verzekering goed bij mij aan? Dit zijn vragen die je eerst voor jezelf moet beantwoorden. Er zijn gelukkig verschillende sites die je daarbij kunnen helpen, zij hebben speciaal voor jou een vragenlijsten opgesteld. Om je op weg te helpen heb ik hier alvast een interessant bedrijf voor je die ook arbeidsongeschiktheidsverzekeringen afsluit. Veel succes!

Comments are closed.