Zelf uw auto verkopen: slim of gevaarlijk?

U kunt tegenwoordig met een klik op de knop op internet surfen via uw laptop of smartphone, het is verkrijgbaar voor meer dan 96% van Nederlanders. Deze ontwikkeling heeft invloed op de samenleving zowel op een persoonlijk niveau als op een zakelijk niveau. In plaats van dat u naar de buurvrouw loopt voor aan bakje koffie gaan mensen tegenwoordig naar de Facebook pagina van de buurvrouw. In plaats van naar de auto dealer te gaan om uw tweedehandse auto te verkopen gaan mensen nu massaal naar gratis auto verkoop sites om een advertentie te plaatsen.

In deze tijd is het de normaalste zaak ter wereld om de auto verkoop zelf in handen te nemen door middel van sites zoals EBay, Marktplaats, Speurders enzovoort. Aan de ene kant kan het best handig zijn omdat u alles zelf onder controle heeft, u kunt zelf bepalen hoe en wat, en wanneer. Toch zijn er gevaren verbonden aan particuliere auto verkoop, wat als we voordelen en nadelen op een rijtje zetten zodat u zelf na kunt gaan wat de beste oplossing is?

Voordelen van online uw auto verkopen

Het is ten eerste snel, gebruikersvriendelijk en makkelijk. U gaat naar een willekeurige auto verkoop site, vul wat gegevens in, plaats uw advertentie met wat foto’s en wacht op reacties. Makkelijker kan toch niet zou men denken? Vervolgens krijgt u vanzelf mailtjes binnen van allerlei potentiele auto inkopers die een kijkje willen nemen naar uw bolide voordat ze de beslissing nemen, maar daar begint vaak de ellende.

Nadelen van zelf  uw auto online verkopen

Als het goed is krijgt u mails van geinteresseerde mensen, maar als uw advertentie niet opvalt tussen de massa is de kans erg klein dat u eruit zal springen en uberhaupt reacties zult ontvangen. Mocht u wel gevonden worden tussen de duizenden advertenties, dan is het belangrijk om erg voorzichtig te zijn met mensen die langs willen komen om te kijken. Voor hetzelfde geld is het een oplichter, of simpelweg iemand met slechte bedoelingen die u in het vervolg veel ellende zal bezorgen. Die persoon weet dan meteen uw telefoon nummer, uw email adres en erger nog: uw huisadres. Er is laatst nog een man in elkaar geslagen door de persoon doe zijn auto heeft gekocht omdat er volgens hem een “geluidje” in de auto zat waar hij niet blij mee was. Om dit soort problemen en risico’s te voorkomen is het verstandig om de occasion verkoop over te laten aan een professionele occasion verkopen  site zoals ikwilvanmijnautoaf.nl.

 

 

Comments are closed.