Zelf je huis verkopen zonder makelaar

U bent van plan om uw huidige huis te verkopen omdat u hier niet meer op uw plek zit of omdat u van plan bent om eindelijk uw eigen droomhuis te bouwen. Wanneer dit het geval is dan zijn er verschillende manieren om uw huidige huis te verkopen. U kunt een makelaar in huren die u helpt met de verkoop van uw huis. Een makelaar is echter erg duur en deze kosten zou u makkelijk kunnen voorzien door zelf uw eigen huis te verkopen.

Zelf je huis verkopen is niet moeilijk, maar u moet hier wel goed aandacht aan besteden en rekening houden met een aantal belangrijke dingen.

De bepaling van de verkoopprijs
Voordat u kunt gaan beginnen met de verkoop van uw huis zult u eerst de verkoopprijs moeten vaststellen. Om dit te doen kunt u kijken naar woningen in de buurt die lijken op uw woning. Ook kunt u een taxateur langs laten komen. Die zal uw huis taxeren op wat hij waard is en zal ook eventuele verbouwingen aangeven.

Hoe verkoopt u uw huis
Nadat de verkoopprijs is bepaalt is het de tijd om te gaan kijken hoe u uw huis op de markt gaat zetten. Omdat u geen gebruik maakt van een makelaar zult u gebruik moeten maken van andere kanalen om mensen te laten weten dat uw huis te koop is. Zo kunt u bijvoorbeeld adverteren in een regionale krant, of kunt u uw huis eenvoudig online zetten op één van de vele woningsites.

Wanneer u uw huis in de verkoop zet is het belangrijk dat u dit doet doormiddel van duidelijke foto’s. Deze foto’s moeten uw huis goed weergeven zodat de koper een duidelijk beeld kan krijgen zonder het huis bezocht te hebben. Zorg er ook voor dat wanneer u deze foto’s maakt uw huis netjes is om zo geen verkeerde indrukken achter te laten.

De bezichtigingen
Wanneer u zelf uw huis verkoopt is het verstandig om de mensen die het huis komen bezichtigen zelf te begeleiden. Zorg dat u weet wat er eventueel nog aan het huis gedaan moet worden en in welke staat hij is. Zorg er verder ook voor dat net als bij het maken van de foto’s dat uw huis schoon en opgeruimd is en dat het lekker ruikt.

De uiteindelijke verkoop
Zorg voor de verkoop dat u een notaris heeft ingeschakeld die u nodig heeft tijdens de verkoop van uw woning. De notaris kan voor u het koopcontract en de akte van levering opstellen. Zorg er voor dat de koop goed verloopt en dat u alles goed geregeld heeft.

Comments are closed.