Wijn bewaren in een casier a vin

Een glas wijn drinken kan heerlijk zijn! Een glas rode wijn bij tijdens het eten van lekker vlees als een biefstuk of steak en een glas witte wijn kan je pastamaaltijd helemaal afmaken. Om de smaak van je wijn nog beter uit te laten komen, dien je een aantal stappen te zetten. Deze kun je hieronder lezen.

Ideale temperatuur voor wijnen

De temperatuur waarop wijn bewaard wordt, is van groot belang als het gaat om de smaak. Wijn is namelijk één van de weinige producten die beter worden naarmate de tijd verstrijkt. Wel dient de fles hierbij gesloten te zijn en blijven. Als de fles ooit ontkurkt is, is er lucht bij de wijn gekomen en dit gaat ten koste van de smaak en kwaliteit. Om wijn goed te kunnen bewaren, is wel een juiste voorbereiding nodig. Deze begint bij de opslag van de wijn, dit moet natuurlijk wel op een goede manier gebeuren. Allereerst bewaar je de wijnen in een kamer waar de temperatuur constant tussen de 10 graden Celsius en de 15 graden Celsius ligt. Op deze manier is de wijn altijd op een goede temperatuur. Bewaar daarnaast altijd de wijnen in een wijnrek! Heb je deze nog niet? Schaf deze dan snel aan bij casier à vin!

Goed voor het rijpingsproces

Een wijnrek zorgt er namelijk voor dat de wijn in alle rust kan rijpen: door de liggende houding van de fles wordt het rijpingsproces versterkt en dit komt zowel de smaak als de kwaliteit van de wijn ten goede!Ook geeft een wijnrek, of étagère à vin zoals de Fransen het noemen, je ook het gevoel een complete wijnkelder te bezitten door de robuuste uitstraling van het rek. Daardoor past deze ook mooi in je interieur en woonkamer.  

Comments are closed.