Werknemers betrapt

Een aantal jaren heb ik al mijn eigen bedrijf. Voor mijn bedrijf heb ik twee werkauto’s waar dan twee van mijn werknemers dagelijks door het hele land rijden om nieuwe klanten binnen te halen voor het bedrijf. Toch heb ik niet altijd een goede ervaring gehad met mijn werknemers, aangezien ik erachter kwam dat één van mijn werknemers nooit naar de klant ging, maar hij gewoon misbruik maakte van het feit dat hij de werkauto en tankpas had, en hij vele onnodige kilometers heeft gemaakt.

GPS in de auto aangebracht

Via andere werkgevers kwam ik in aanraking met het GPS systeem. Het was een systeem waarbij je kon zien waar jouw werknemers allemaal zijn geweest en waar zij rijden. Op deze manier kwam ik er ook achter dat mijn toenmalig werknemer niet naar de klant ging, maar dat hij gewoon naar het strand was gegaan. Hij moest namelijk naar een klant in Alkmaar, maar ik zag via de rittenregistratie dat hij niet in Alkmaar was, maar dat de auto in Scheveningen geparkeerd stond. Deze werknemer heb ik ook gelijk ontslagen.

Met de kilometerregistratie heb je in het oog wat er met de werkauto’s gebeurd, en kan er geen misbruik gemaakt worden. Een systeem dat ideaal is voor bedrijven met werkauto’s!

Comments are closed.