Werkkostenregeling nog steeds te ingewikkeld

In 2011 is de werkkostenregeling geïntroduceerd door minister De Jager van Financiën. Deze regeling zou als doel hebben om alle verschillende regelingen die er bestaan op het gebied van vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers te verbeteren en versimpelen. De werkkostenregeling zou 2014 als startjaar hebben, maar blijkt nog steeds te ingewikkeld om te introduceren. Voorlopig wordt 2015 als startjaar aangehouden.

Er kan wel al mee worden gewerkt
Hoewel de officiële regeling dus nog van start moet gaan, kan het voor bedrijven wel al raadzaam zijn hiermee aan de slag te gaan. Er worden op internet hulpmiddelen aangeboden waarmee bedrijven kunnen opereren binnen de regelgeving van de werkkostenregeling. Zo kan men al langzaam wennen aan de nieuwe werkkostenregeling en komt deze in 2015 niet als een complete verrassing. De regeling heeft betrekking op het uitbetalen van het loon aan werknemers. Onder het loon valt ook het winstaandeel en gratis giften. Als de regeling in gaat heeft dit grote gevolgen voor de belastingaangifte van de werkgever. Er moet duidelijk gemaakt worden wat onder welk tarief valt.

Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt door werkgevers, specialisten en politici om een passend product te maken dat niet ingewikkeld is en dat door iedereen gebruikt kan worden.

Lees meer op: https://www.hmbaccountants.nl/

Comments are closed.