Welk strand in Griekenland moet je echt zien?

Een vakantie griekenland is bijna een garantie op het zien van mooie stranden maar welke stranden moet je nu eigenlijk echt gezien hebben als je naar dit land toegaat? Ik zet voor u de vijf mooiste stranden op een rijtje! Hierbij moet ik vermelden dat er ook rekening is gehouden met de schoonheid van de stranden.

We beginnen met het Balos lagune, een strand dat je echt gezien moet hebben bij een vakantie griekenland kreta. Dit meer is gelegen in het westen van Kreta, in Chania. Het meer wordt omsloten door echt parelwit zand en het meer zelf heeft een fantastische blauwe kleur. Het water is niet al te diep waardoor het ook een prima strand is om met je kinderen heen te gaan. Een ander echt fantastisch strand is Voutoumi beach van het Ionische eiland Antipaxos. Bij dit strand is het water ook echt weer azuurblauw en helder wat het ook de ideale bestemming maakt om te snorkelen dan wel te duiken.

Ben je nu op het Griekse eiland Kefalonia dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Myrthos Beach. Dit strand staat vooral bekend om de prachtige zonsondergangen die je hier kunt zien. Daarnaast maken de kiezelstenen dit prachtige strand ook bijzonder doordat ze zo wit zijn als sneeuw. Ben je nu bij het schiereiland Pilion dan moet je zeker het strand Papanero bezoeken.  Pilion ligt tussen de Pagasitische Golf en de Egeïsche Zee en heeft rustig water aan de ene kant, en ruig water aan de andere kant. Deze unieke situatie en het prachtige blauwe water maakt dit strand een topper!

Ten slotte is er ook nog Voidokilia beach wat het bezoeken zeker waard is. Het ligt midden in het natuurgebied Gialova en het is een enorme ronde baai met prachtig water.

Comments are closed.