Weer jong met botox of fillers

Aan de ene kant wordt gezegd dat je jezelf moet zijn en dat je je niets moet aantrekken over wat je omgeving van je vindt en daar is natuurlijk niets mis mee, maar aan de andere kant vinden mensen het belangrijk dat ze status hebben bij deze andere mensen. De inhoud van deze status is wel voor iedereen anders en wordt bepaald door wat iemand denkt dat in zijn of haar omgeving goed wordt gevonden, waardoor je eruit wilt zien zoals je denkt dat anderen in jouw omgeving je graag zouden willen zien.

Een van de meest voorkomende gedachtes die worden uitgedragen in de maatschappij is dat mensen er goed uit moeten zien. Mensen die wat minder goed bij dat beeld aansluiten hebben dan minder kans op het krijgen van bepaalde posities in hun carrière dan mensen die wel goed bij dat beeld passen. Kwaliteiten spelen natuurlijk ook een belangrijke rol, maar als er geen verschil is tussen twee sollicitanten wordt er toch gekozen voor de sollicitant die het beste aansluit bij wat de beoordelaar belangrijk vindt. Jonge en aantrekkelijke mensen hebben daardoor meer kans op het krijgen van bepaalde functies dan mensen die wat minder goed bij dat beeld aansluiten. Daardoor hebben jonge mensen meer mogelijkheden in hun carrière dan mensen die wat minder van die eigenschappen hebben.

Het is daarom erg belangrijk om er goed uit te zien. Veel vrouwen willen er vanwege deze maatschappelijke drang beter uit zien en doen daarom aan een plastisch chirurgische of aan een cosmetische behandeling. Zo komt het dat veel vrouwen een behandeling doen met botox en fillers. Botox injecties en gezicht fillers zorgen er allebei voor dat iemands huid gladder wordt waardoor iemands gezicht er frisser of jonger uit gaat zien en een jong gezicht komt vaak ten goede van de hele persoon.

Comments are closed.