Webshop openen: zelf versturen of dropshippen?

Een webshop beginnen is tegenwoordig een mooie oplossing voor iedereen die op zoek is naar bijverdiensten, of het starten van een eigen bedrijf. Maar ook bij een webwinkel komen bepaalde zaken kijken waar je vooraf goed overna moet denken. Een voorbeeld daarvan zijn de producten die je gaat verkopen, hoe ga je die versturen?

Wanneer je fysieke producten op afstand verkoopt zullen deze ook bij de klant terecht moeten gaan komen. Je hebt daarvoor eigenlijk twee opties: je gaat zelf een voorraad houden en de pakketjes zelf naar de klant versturen, of je werkt via dropshipping zodat de leverancier je bestellingen verstuurt. Beiden hebben voor- en nadelen.

Zelf versturen

Het grote voordeel van zelf je bestellingen versturen is dat je volledige controle hebt over wat er bij de klant terecht gaat komen. Zo kun je de producten met zorg inpakken, kun je zelf de verpakking uitkiezen en eventueel personaliseren, en ervoor zorgen dat het pakketje tijdig wordt verzonden om de volgende dag in huis te hebben. Het nadeel is het extra werk dat hierbij komt kijken, en de eventuele extra kosten voor het houden van een eigen voorraad.

Dropshipping

Daarmee komen we direct bij het grote voordeel van dropshipping uit: doordat je zelf geen omkijken hebt naar een voorraad en het versturen van de bestellingen, kun je tijd & geld besparen. Zelfs het doorgeven van de orders kun je met de juiste webshop software automatiseren. Wel kost een dergelijke service vaak iets meer aan verwerkingskosten, zodat je per pakketje meer verzendkosten betaalt.

Daarnaast geef je dus alles uit handen; je ziet niet wat er precies naar de klant wordt verstuurd en of dit met zorg gedaan wordt. Een oplossing daarvoor zou kunnen zijn om zelf eerst een testbestelling te doen, zodat je kunt zien wat er bezorgd wordt en of je daar tevreden mee bent.

Over Webshopbeginnen

Webshopbeginnen behoort met ruim 1500 webwinkels tot de topaanbieders op vlak van webshops. Een bedrijf met 8 enthousiaste en gedreven professionals, die zich elke dag volledig inzetten om vele webwinkels te ondersteunen. Webwinkels waar ondernemers dagelijks hun inkomsten mee verdienen.

Comments are closed.