Waterpijp tips

Zin om een keer wat nieuws te proberen bij het roken van een waterpijp? Hieronder vind je een lijst met allerlei tips & tricks die het roken van de waterpijp nog leuker en spannender maken. Deze lijst met waterpijp tips is afkomstig van de waterpijp webshop WaterpijpKopen.eu.

Probeer eens wat ijs (als in: bevroren water, geen Italiaans roomijs…) toe te voegen aan het water in het waterreservoir. Als gevolg van het ijs daalt de temperatuur van het water en wordt de rook smeuïger en het roken van de waterpijp nog aangenamer.

Experimenteer eens door naast, of zelfs in plaats van water, andere vloeistoffen toe te voegen. Probeer eens bier, wijn, frisdrank, vruchtensappen, energy-drink of zelfs melk. Het vervangen van water voor iets anders kan effect hebben op de structuur van de rook en op de smaak van het fruittabak. Houd er wel rekening mee dat een hele kleine toevoeging al een groot effect kan hebben. Enkele centimeter bovenop het water is vaak al voldoende. Smaken verschillen, dit is dus vooral een kwestie van proberen en experimenteren.

Bewaar je fruittabak altijd luchtdicht. Op die manier droogt de tabak niet uit en blijft de smaak het beste behouden. Onze ervaring is dat bewaren op kamertemperatuur prima is, maar sommige mensen zweren bij het bewaren van tabak in de koelkast.

Werk met het kooltje van buiten naar binnen. Voor een zo lang mogelijke ervaring is het verstandig om het (gebroken) kooltje eerst aan de buitenkant van het kommetje te leggen. Als de smaak van de fruittabak minder wordt, kun je langzamerhand het kooltje meer naar het midden van het kommetje verplaatsen.

Meng smaken. Het is erg leuk om smaken te mengen. Onze dubbele en driedubbele tabakskommen zijn hiervoor zeer geschikt. Banaan en aardbei is een goede combinatie, net als mango en citroen. Mint zorgt in combinatie met andere smaken voor een verfrissend effect.

Blaas regelmatig de rook uit de vaas. Door regelmatig de rook uit de vaas te blazen (door het daarvoor bestemde ventiel), voorkom je dat de rook naar het metaal van de waterpijp gaat smaken. Houdt er wel rekening mee dat je niet te hard blaast, want dan kan het kooltje nat worden.

Gebruik zogenaamde damsteentjes (steam stones) of een kruidenmengsel in plaats van tabak.

Comments are closed.