Waterpijp roken steeds populairder in Nederland

In veel Europese landen is de waterpijp (ook bekend als shisha, hookah of nargile) erg populair geworden de laatsten jaren. Ook in Nederland heeft dit fenomeen voet aan de grond gekregen. Tijdens reizen naar onder andere Egypte en Turkije ontdekken mensen hoe heerlijk relaxed het is om een waterpijp te roken. Gelegenheden waar je een waterpijp kunt roken schieten als paddenstoelen uit de grond. In diverse grote steden zijn er zogenaamde ‘shisha lounges’ waar een waterpijp gerookt kan worden. Het thuis roken van een waterpijp raakt ook steeds meer ingeburgerd.

Hoewel de oorsprong van de waterpijp is terug te voeren tot aan het Ottomaanse Rijk is het een relatief nieuw fenomeen in Europa en in Nederland. Niet meer dan 10-15 jaar geleden, kon waterpijp tabak alleen gevonden worden in de Arabische supermarkten en een enkele tabak speciaalzaak. Het assortiment was meestal beperkt tot slechts een paar merken met een handvol traditionele smaken. De moderne waterpijp roker heeft tientallen merken van waterpijptabak en kan kiezen uit honderden verschillende smaken.

Geen wonder dat steeds meer mensen hun eigen waterpijp kopen. Een waterpijp kopen doen de meeste mensen tegenwoordig online. Diverse webshops spelen in op de groeiende populariteit van waterpijpen. Let wel op waar je een bestelling plaatst. Veel shops/websites zijn sterk verouderd en stralen betrekkelijk weinig vertrouwen uit als gevolg van een schraal design en veel spelfouten. Neem de tijd en zorg voor een goede voorbereiding. Lees je vooraf goed in en een maak een afweging over zaken als materiaal, formaat, aantal slangen, kwaliteit en prijs. Een goed geïnformeerde waterpijp roker is een tevreden waterpijp roker!

Comments are closed.