Waterornamenten steeds meer in trek

Tuinen en balkons worden steeds vaker versierd met waterornamenten. Het is voor veel mensen een prachtig onderdeel van hun tuin. Daarbij biedt de constante stroming van water een achtergrondgeluid dat door velen als fijn ervaren wordt. Waterornamenten zijn in verschillende soorten te verkrijgen. Modellen en groottes lopen zeer uiteen waardoor een klein balkon ook opgesierd kan worden met waterornamenten.

De werking van waterornamenten
Waterornamenten bestaan uit drie delen. Er is het ornament zelf, een waterreservoir en een pomp, dat het water verplaatst. Waterornamenten kunnen bestaan uit een fontein, waterval of een andere manier van stromend water creëren.  Een ornament is apart te plaatsen maar kan ook als onderdeel van de vijver functioneren. Veel waterornamenten zijn een echte eyecatcher en krijgen daardoor een opvallende plaats in de tuin of op het balkon.

Natuursteen
Waterornamenten kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. De beste modellen zijn gemaakt van natuursteen. Doordat de ornamenten vaak buiten staan dienen ze goed tegen de verschillende weersomstandigheden bestand te zijn. Ook de constante waterstroom moet geen schade opleveren. Een materiaal als natuursteen is sterk en gewend aan de omstandigheden. Er is minimale kans op erosie en slijtage. De uitstraling is heel natuurlijk bij natuursteen waterornamenten, waardoor het product populair is bij veel mensen. 

Comments are closed.