Wat kunnen triggerpoints veroorzaken?

Vaak komen we de vraag tegen wat triggerpoints kunnen veroorzaken. Triggerpoints worden over het algemeen gezien als vervelende knopen in de spieren die overal in het lichaam kunnen ontstaan en ondanks dat ze vervelend kunnen zijn en pijn doen kunnen ze veel mee veroorzaken dan dat je waarschijnlijk in eerste instantie zult denken.

 

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan ontstaan door veel verschillende oorzaken en een oorzaak waar je misschien niet direct aan zult denken zijn triggerpoints. Ze komen erg vaak voor in de nek en dit veroorzaakt nekpijn. Nekpijn kan vaak doortrekken naar het hoofd waardoor hoofdpijn kan ontstaan, en wanneer deze veroorzaakt wordt door triggerpoints kan dit erg regelmatig voorkomen.

Duizeligheid 

Was je nauwelijks of nooit duizelig en ben je het ineens erg vaak in combinatie met bijvoorbeeld nekklachten? Dan kan dit ook veroorzaakt worden door triggerpoints. Wanneer deze zich in de nek bevinden, dan kan een langdurige vervelende pijn ontstaan die uiteindelijk weer kan worden omgezet tot duizeligheid. Duizeligheid kan dus ook ontstaand door triggerpoints, en wanneer er niets aan gedaan wordt dan kan het zeer lang aanhouden doordat spierknopen vaak niet gemakkelijk uit zichzelf weggaan. Bij al dit soort klachten is het goed om een huisarts te raadplegen, en na te gaan wat je er het beste aan kunt doen of laten doen.

Meer informatie over triggerpoints behandelen

Comments are closed.