Wat kun je verdienen aan een sloopauto?

Door ouderdom van de auto of een ongeluk met die auto kan het zo zijn dat jouw auto niet meer goed kan functioneren. Zo kunnen de remmen bijvoorbeeld niet meer goed werken en dit levert je al snel gevaarlijke situaties op in het verkeer. Als de politie er achter komt dat je met een onveilige auto rondrijdt kunnen ze jouw hoge boetes geven en dat wil je natuurlijk niet.

Daarom kun je jouw auto maar beter naar de sloop toe brengen als het met deze auto niet meer verantwoord is om de weg op te gaan. Dan ben jij van de onveilige auto af en weet je zeker dat er geen rare verkeerssituaties meer voorkomen door deze auto. Je krijgt bovendien vrijwel altijd nog een vergoeding voor het afgeven van jouw sloopauto. Dit doet de autosloperij om het aantrekkelijker te maken om je auto van de hand te doen en het aantal ongeschikte auto’s in het verkeer zo veel mogelijk te beperken. De sloopbedrijven geven vaak een vergoeding die minimaal 50 euro is en afhankelijk van de schade aan de auto kan dit bedrag nog flink oplopen.

Als je een ongeluk hebt gehad met jouw auto en de voorkant van de auto (daar zit de motor ook vaak) is nog helemaal intact dan kun je nog veel geld aan jouw sloopauto verdienen. Veel onderdelen van de auto kunnen dan nog doorverkocht worden en dit zal ook gedaan worden door de medewerkers van de autosloperij.

Comments are closed.