Wat is het beste voor je website SEO of SEA?

Als je opzoek bent naar welke mogelijkheid, SEO of SEA het beste is zal je ongetwijfeld wel al eens van deze afkortingen gehoord hebben. SEO staat namelijk voor Search Engine Optimization  waarbij  men je pagina zo aantrekkelijk mogelijk gaat maken met de nodig inhoud die belangrijk is voor je bedrijf. SEA staan dan weer voor Search Engine Advertising , dit gaat heel anders te werk en zal in dit artikel ook aanbod komen. Ook gaan we eventjes de nadelen van beide aspecten aanbod laten komen.

Met Seo heeft men als doelstelling om een toppositie  google te verkrijgen door  op bepaalde zoekwoorden op rank 1 te geraken.  Dit kan je doen door het uitwisselen van links tussen met websites, die word linkbuilding genoemd.

Sea gaat totaal anders te werken. Hier gaat men betalen  om een advertentie te  krijgen voor de normale zoekresultaten die je met SEO verkrijgt.   Je betaald een bepaald bedrag dat afhankelijk is van de belangrijkheid en de concurrentie op het zoekwoord.

De 2 grote  verschillen tussen SEO en SEA is  dat je SEO volledig gratis is  en voor SEA zal je wel geld moeten uitgeven.  Bij SEO zal je ook geduld moeten hebben voordat je helemaal van boven in google terug te vinden bent en bij SEA gebeurt dit direct. Zodat je geen geld weggooit is een adwords campagne uitbesteden aan een bedrijf met kennis hierover zeker geen slecht idee.

Het is dus wel duidelijk waar de nadelen liggen. Bij SEO zal het je een tijdje kosten om resultaten te zien waardoor je verkopen sterk de hoogte in zullen gaan, ook is het belangrijk om een de nodige kennis te hebben van hoe je tewerk moet gaan. Het nadeel van SEA is dan weer dat je ervoor moet betalen en indien je ermee stopt  zal je website terug sterk zakken in de ranking en zal er veel  minder verkeer  zijn omdat je niet met SEO gewerkt hebt.

 

Comments are closed.