Wat heb ik allemaal nodig van een sloopbedrijf?

Als je een auto en dus uiteindelijk een sloopauto naar de sloperij gaat brengen zal deze uiteindelijk ook worden gevrijwaard door de sloperij. Dit doet de sloperij overigens niet zelf, want ze geven dit slechts door. Dit gegeven zal namelijk uiteindelijk worden gedaan door het RDW te Veendam. Hier wordt de wagen als sloopwagen aangemeld. Het is noodzakelijk om zo’n vrijwaringsbewijs te verkrijgen wanneer je naar een sloperij toe gaat. Doe je dat niet, dan zul je mogelijk wegenbelasting moeten blijven betalen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Hetzelfde geldt voor de autoverzekering die je dient te blijven betalen. Een autosloperij zal je hier ook op wijzen.


De meeste sloperijen zijn ook goed te vertrouwen, omdat ze ook in leven moeten blijven. Een slechte naam zal een bedrijf nooit goed doen. Dus goed werk blijven leveren is en blijft het credo van veel sloperijen. Ze leven bij de gratie van sloopauto’s. Een sloperij moet het dus hebben van het liefst zo veel mogelijk sloopwagens, want ze willen blijven voortbestaan hebben ze deze auto’s hoe dan ook nodig.

De bedrijven die auto’s slopen betalen doorgaans een kleine vergoeding om de auto’s in bezit te morgen krijgen. De onderdelen die nog in de auto zitten zijn redelijk wat geld waard, maar dit geldt ook voor onder meer bepaalde metalen die je in de auto tegenkomt. Deze metalen zijn altijd wel wat geld voor, maar uiteindelijk draait het om de onderdelen die bruikbaar zijn. Hoe meer bruikbare onderdelen, hoe beter het is voor de sloperij.

Comments are closed.