Wat gebeurt er met een sloopauto?

De meeste auto’s worden in Nederland en ook in onze omringende landen gedemonteerd en de bruikbare onderdelen worden hergebruikt. Meestal worden deze door het sloopbedrijf doorverkocht aan handelaren of gebruiken ze deze zelf. Een deel van de auto’s wordt naar het buitenland geëxporteerd. Dit gebeurt soms illegaal. Vele duizenden auto’s worden op een illegale manier doorverkocht. In Duitsland was dit enkele jaren geleden groot nieuws.

Doordat men een slooppremie kreeg voor het laten slopen van auto’s, lieten veel mensen in Duitsland hun sloopauto slopen. Dit deed men omdat de Duitse regering trachtte om zo veel mogelijk vervuilende auto’s van de straat te houden. Iedere Duitser kreeg 2500 euro voor zijn of haar vervuilende auto, maar ze moesten daarvoor wel een nieuwe auto kopen.

In plaats van dat veel auto’s werden gesloopt, werden deze naar het buitenland geëxporteerd. Dus in principe schoot men weinig op met deze maatregel, omdat de vervuilende auto’s die eerst in Duitsland rondreden later voor vervuiling zorgden in het oosten van Europa of in Afrika.

De meeste bedrijven houden zich gelukkig aan de regels en zorgen er voor dat een auto op een zo legaal mogelijke wijze wordt gesloopt. Dit is belangrijk, want wanneer dit onzorgvuldig wordt gedaan kan het milieu hier ernstig door worden geschaad. Dat moet natuurlijk voorkomen worden. Kies daarom ook altijd voor een betrouwbare autosloop. Een sloperij die zich goed aan de regels houdt en het nauw neemt met de wetgeving. Op deze manier ben jij voordelig van je auto af en heeft je auto of onderdelen daarvan een mooi twee of derde leven.

Comments are closed.