Wat gebeurt er met de onderdelen van een sloopauto?

Heb je je altijd al eens afgevraagd wat er nu gebeurt met de onderdelen die ze bij een autosloperij uit de sloopauto’s halen? Deze worden verkocht of gerecycled. Er is een klein deel dat niet bruikbaar is. Men heeft al doel gesteld om circa 95% van het gewicht van de auto te recyclen. 5% van het gewicht van de auto is dus niet bruikbaar en kan worden beschouwd als afval. De rest is wel bruikbaar, maar er moet hierbij rekening worden gehouden dat veel ook metaal is. Een groot percentage van het gewicht gaat uiteindelijk naar de shredderfabriek.

Eerst haalt men tal van vloeistoffen uit de sloopauto. Dit zijn vloeistoffen zoals koelvloeistoffen en benzine. Deze vloeistoffen worden opgeslagen in een tank, die regelmatig wordt geleegd. De onderdelen die kunnen worden verkocht krijgen een barcode. Zo weet de sloperij dat het onderdeel is opgeslagen in het magazijn en kan deze ook online worden aangeboden. Er zijn diverse websites die het mogelijk maken voor het sloopbedrijf om onderdelen eenvoudig online te verkopen.

De meeste sloopauto specialisten hebben diverse magazijnen. Zo zijn er magazijnen voor onderdelen als bumper en banden, maar je hebt ook ruimten waarbij een vloeistofdichte vloer aanwezig is voor onderdelen als motoren en versnellingsbakken. Deze kunnen namelijk lekken en om te voorkomen dat er milieuverontreiniging ontstaat plaatst men deze onderdelen in een ruimte met een vloeistofdichte ondergrond. De technieken worden in elk geval steeds beter bij een autosloperij. De ontwikkelingen staan zeker niet stil in deze branche.

Comments are closed.