Wat doet een autosloperij?

Een autosloperij is dé plaats om je auto af te leveren als deze niet meer in staat is om je van a naar b te brengen. Een autosloperij helpt je dus van je auto af als deze niet meer bruikbaar is en je krijgt er nog geld voor ook. Twee vliegen in één klap dus.

Een autosloperij moet ook geld verdienen, nadat ze jouw auto hebben overgenomen. Wat ze doen is in feite eenvoudig. Ze legen de auto eerst. Dat wil zeggen dat ze alle vloeistoffen uit de auto halen. Ook de olie en dat soort dingen worden uit de auto gehaald. Als dat is gedaan wordt gekeken welke onderdelen uit de auto kunnen worden gehaald. Aan deze auto onderdelen moet een sloperij geld verdienen.

Als de bruikbare onderdelen uit de auto zijn gehaald, worden ze opgeborgen in het magazijn van de sloperij. Soms worden ze direct te koop aangeboden. Overigens zijn er ook bedrijven die de schade auto’s aanbieden op het internet. Schade auto’s zijn eigenlijk geen sloopauto’s, maar deze worden ook vaak naar sloperijen of autodemontage bedrijven gebracht.

Als alle onderdelen er uit zijn gehaald en te koop zijn aangeboden, blijft er van de auto niet veel meer over. Deze worden dan tot schroot verwerkt. Overigens is ook dit schroot niet waardeloos. Bij een schroothandelaar kun jij of in de meeste gevallen de sloperij altijd nog enkele tientallen euro’s krijgen voor het schroot. Een auto bevat namelijk best wat schroot. Het is niet het meest waardevolle schroot, maar niettemin is het nog best bruikbaar.

 

Comments are closed.