Waarop letten bij aankoop nieuwe computer?

De meesten onder ons hebben wel reeds geruime tijd een computer, of u bent misschien op zoek, of u speelt met het idee “ik wil een nieuwe computer kopen”, maar u weet helemaal niet welk type computer u hoeft te kopen of hoe snel hij moet zijn?

Computer kopen

In dit artikel geef ik heel kort enkele tips mee waar u op moet letten wanneer u met het idee speelt “ik wil een nieuwe computer kopen”.

Een eerste grote vraag is natuurlijk het type van computer, je hebt in principe 2 grote groepen computers, enerzijds namelijk de laptops; de draagbare toestellen, anderzijds heb je desktop computers. Deze twee types toestellen hebben ten opzichte van elkaar wat voor en nadelen.

De voordelen van de laptop zijn uiteraard dat u mobiel bent, u kunt dus verder werken op de trein of bus; of op verschillende plaatsen films bekijken of muziek beluisteren.

Met een desktop computer zit u vast aan een bepaalde plaats in uw huis, namelijk uw bureau of een tafel, waar u bijgevolg niet van weg kunt met de computer; een groot voordeel van een desktop ten opzichte van een laptop is wel dat u voor dezelfde prijs van een laptop een veel vluggere computer hebt.

Een grote lijn naar snelheid kan wel getrokken worden; namelijk voor de gemiddelde gebruiker dien je toch te kijken naar 4 GB RAM geheugen al dan niet in combinatie met een SSD, opslaghoeveelheid kan naar eigen gevoel aangevuld worden; maar een gemiddelde gebruiker krijgt in zijn leven een harde schijf van 500 GB niet vol.

In dit artikel beschreef ik heel kort waarop je dient te letten bij de aankoop van een nieuwe computer. Indien u alsnog vragen of twijfels heeft, staat het u vrij contact op te nemen met een ervaren computer verkoper, deze mensen zijn er tenslotte om u met raad en daad bij te staan.

Comments are closed.