Waarom PET kiezen voor shampoo bottles?

Voor de productie van shampoo bottles kunnen veel verschillende materialen gebruikt worden. Eén van die opties is PET: momenteel een van de populairste verpakkingsmaterialen ter wereld. Waarom is PET een goede keuze voor shampoo bottles?

De milieuvoordelen van PET
PET wordt wereldwijd in allerlei branches gebruikt als materiaal, onder meer in de farmaceutische-, cosmetische- en voedingsindustrie. Dit is niet zonder reden: PET biedt namelijk veel voordelen en is een duurzaam materiaal! Enkele milieuvoordelen van PET shampoo bottles zijn:

  • Ze zijn 100% recyclebaar
  • Ze zijn zeer licht, zeker in vergelijking met glas. Dit zorgt voor lagere transportkosten en minder brandstofverbruik, met een lagere CO2-uitstoot tot gevolg.
  • Een PET bottle is praktisch onbreekbaar en daardoor een veilig materiaal om te gebruiken, zowel tijdens de productie en het transport als thuis in de badkamer. Het is daardoor een ideaal materiaal om te gebruiken voor shampoo bottles.
  • Het is een zuinigere keuze op het gebied van energie in vergelijking met andere materialen.

Praktisch iedere kleur en vorm is mogelijk
Naast de bovenstaande milieuvoordelen heeft PET nog veel meer te bieden voor iedereen die shampoo bottles gaat produceren. Eén van de meest voorkomende redenen dat designers kiezen voor dit materiaal, is vanwege zijn glossy uiterlijk. Bovendien kan je een PET-fles in praktisch elke kleur en vorm produceren.

PET Power
PET Power levert flessen en potten in verschillende industrieën. We zijn niet alleen gespecialiseerd in het maken van verpakkingsmaterialen, maar we kunnen u tevens bijstaan en adviseren over de presentatie, opslag en het transport van PET-flessen. Kortom: we bieden een one-stop shop voor iedereen die PET overweegt te gebruiken bij de productie van shampoo bottles. Wilt u meer informatie over PET Power? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Lees meer op: https://www.petpower.eu/

Comments are closed.