Waarom je Groningen moet bezoeken!

Waarom is het zo dat Groningen de leukste stad van Nederland is? De lijst is groot, maar om het overzichtelijk te schrijven hebben we een Groningen tip 7. Zeven redenen om Groningen aan te doen, variërend van natuurgebieden, tot historische bouwwerken.

Borgen

Borgen zijn de geweldige buitenverblijven van de jonkers uit vorige eeuwen. Deze hebben meestal hun oorsprong in een stenen gebouwen, een eenvoudig verdedigingswerk uit de veertiende of vijftiende eeuw met geweldig dikke muren waar vermogende boeren konden vluchten in tijden van gevaar.

Lauwersmeer

Na het afsluiten van de Lauwerszee in 1969 maakte één van de geweldige natuurgebieden van Nederland, het Lauwersmeer.

Pieterburen

Het plekje Pieterburen is vooral bekend door de zeehondenopvang, maar er is veel meer te doen. Het stadje is het middelpunt voor de wadloper en het start punt van het Pieterpad. Ook de historische kerk is een bezoekje waard.

Bourtange in Groningen

Het plekje Bourtange, aan de grens met onze oosterburen in het Oosten van Groningen, is de oorspronkelijke vesting hergebouwd.

De Wierden in Groningen

Groningen is bezaaid met wierden: hele oude door mens gemaakte verhogingen die de bewoners van deze streek meer dan duizend jaren lang beschermden tegen het stijgende water en waaraan het Groningse landschap het  aanzicht dankt.

Mooie Groningse Gebedshuizen

Het stadje en de provincie Groningen hebben mooie eeuwenoude kerken, gebouwd in de romeinse bouwstijl. Sommige zijn voor de mensen toegankelijk.

Stad Groningen

Het leukste centrum, de leukste feeststad en een zeer prettige fiets stad, Groningen is fantastisch. Groningen geeft toeristen alles wat je van een centrum mag verwachten en is het culturele centrum van de provincie.

Comments are closed.