Waarom een tekstschrijver gezocht wordt voor websites

Als je werk of een stage zoekt, dan zie je op de gebruikelijke websites steeds vaker vacatures waarvoor een tekstschrijver gezocht wordt. Vaak wordt er zelfs ervaring met het schrijven van dit type teksten gevraagd. Als je wel eens op het internet naar een website van een bedrijf hebt gesurft, dan weet je dat de teksten op zulke sites vaak niet heel lang zijn. Ook betreft het meestal geen literaire hoogstandjes. Het is dan een terechte vraag waarom een bedrijf niet gewoon zelf een tekst levert. Een eigenaar of werknemer weet immers altijd meer van de producten of diensten die een onderneming levert dan een externe tekstschrijver.

 

Wordt een tekstschrijver gezocht voor specifieke teksten?

Een tekstschrijver neemt meestal elke opdracht aan, of het nou algemeen informerende teksten gaat, omschrijvingen van artikelen voor webwinkels of teksten die speciaal geschreven worden om zoekmachines te helpen een website te vinden. Dit zijn dus heel verschillende teksten, me verschillende lengtes en andere doelgroepen. Toch zijn er ook dingen die deze teksten gemeen hebben. De teksten mogen bijvoorbeeld niet te lang of te kort zijn. Het aantal woorden dat de tekst mag bevatten staat vooraf vast. Ook het onderwerp wordt door de opdrachtgever aangeleverd. De tekstschrijver moet binnen de gestelde voorwaarden een relevante en begrijpelijke tekst produceren.

 

Steeds verschillende onderwerpen

Een bedrijf kan jaren vooruit met de teksten op zijn website. Als de tekstschrijver een opdracht af heeft, hoeft hij dus niet zo snel een opdracht in dezelfde bedrijfstak te verwachten. Een tekstschrijver moet dus meer kunnen dan teksten produceren binnen de gestelde voorwaarden. Hij of zij moet zich snel kunnen inlezen in de gevraagde onderwerpen. De teksten moeten immers ergens op slaan, anders heeft de opdrachtgever er niets aan. Snel kunnen schakelen tussen onderwerpen is dus zeker een vereiste.

 

Is het schrijven voor websites misschien iets voor jou?

Tekstschrijver is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je een baan zoekt. Toch zou het best wel eens iets voor jou kunnen zijn. Je moet goed begrijpen wat de wensen van klanten zijn. Dat moet je vervolgens kunnen combineren met de eisen die zoekmachines op het internet of andere online dienstverleners stellen. Uiteraard moet je ook de taal goed spreken waarin de teksten vervaardigd moeten worden. Als jij al deze dingen in huis hebt zou je eens kunnen reageren als er ergens een seo tekstschrijver gezocht wordt.

Comments are closed.