Waarde van een sloopauto of beschadigde auto

Waarde van een sloopauto of beschadigde auto
Als een auto ernstig is beschadigd en er weinig valt te herstellen, dan kun je deze beter verkopen aan een autosloperij. Een auto slopen kan namelijk geld opleveren. Daarnaast kun je ook handelaren aanschrijven die zich bezighouden met auto’s die zijn beschadigd en auto-onderdelen.

Wat verdien je aan een sloopauto of een beschadigde auto? 
Je moet niet verwachten dat je veel geld gaat overhouden aan je auto als deze beschadigd is. De prijs die je krijgt voor je auto hangt af van de huidige staat van de auto. Als de auto ernstig beschadigd is, krijg je vanzelfsprekend niet al te veel geld voor de auto. Als de auto total loss is dan is het  beter om deze aan een autosloperij te verkopen. Zeker als je denkt dat weinig onderdelen nog bruikbaar kunnen zijn. Als je auto weinig bruikbare onderdelen heeft, dan mag je blij zijn als je 75 euro ontvangt.

Als je auto relatief weinig schade heeft, maar je wilt toch van deze auto af, dan is het een optie om deze aan een autohandelaar te verkopen. Als een auto weinig schade heeft, maar niet door de keuring komt, dan kun je er vaak nog wel wat voor ontvangen. Maar alles hangt zoals aangegeven af van de huidige staat van het voertuig.

Nieuwe auto
Als je een aanrijding hebt gehad en een deel van je nieuwe auto ernstig is beschadigd en de reparatiekosten te hoog zijn, dan kun je vaak nog een behoorlijke vergoeding ontvangen. Immers, de andere kant van de auto is niet of nauwelijks beschadigd. Deze onderdelen zijn goed bruikbaar en dan hoef je je auto ook niet naar de autosloop in bijvoorbeeld Den Haag of naar een andere plaats te brengen.

Comments are closed.