Waarde auto is belangrijk te bepalen voor de verkoop

De waarde van de auto bepalen is een belangrijke stap om als particulier je auto te kunnen verkopen. Je baseert namelijk de vraagprijs op de actuele auto waarde. Maar hoe bereken je de waarde van de auto nu het makkelijkst?

Er zijn eindeloze redenen te bedenken waarom je je huidige auto wilt verkopen. Er zijn waarschijnlijk wel evenveel mogelijkheden te bedenken hoe je je auto kunt verkopen. Vooral door de komst van het internet zijn je mogelijkheden als particulier enorm gestegen. Naast de papieren advertentieborden in de winkelpanden, heeft iedereen wel eens een advertentie voorbij zien komen op de grote advertentiesites waar je goederen kunt kopen en verkopen.Auto_waarde

Bepaal je vraagprijs
Op welke manier je je auto ook te koop aan wilt bieden, voordat je de advertentie plaatst moet je wel weten welk bedrag haalbaar is als vraagprijs voor je oude auto. Om dit te kunnen moet je eerst de waarde van de auto bepalen. Ook dit kan op vele manieren.

Reken je niet rijk
Je kunt op het wereldwijde web zoeken naar dezelfde auto’s als de auto die jij te koop aanbiedt. Denk niet direct in goudmijntjes, want de vraagprijs van particulieren wijkt in sommige gevallen enorm af van correcte waarde van de auto. Je kunt natuurlijk ook kiezen om een echte autotaxateur naar je auto te laten kijken. Dat kost geld, maar dan beschik je wel over correctie informatie. Helemaal zelf doen is vaak geen optie, omdat particuliere auto eigenaren nu eenmaal niet op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Een koper vinden
Een andere manier is via de autoverkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl. Naast het gratis bepalen van de waarde van de auto, gaan zij ook nog gratis op zoek naar een potentiële koper. Het maakt niet uit in welke staat je auto verkeert. Er zijn namelijk zelfs sloopbedrijven aangesloten die graag autowrakken ophalen. Voor elke auto vinden zij een koper. Deze dienstverlening is gratis, anoniem en snel. Via de website meld je je auto aan door het kenteken in te vullen. Daarna volgen nog twee stappen waar je aanvullende informatie verstrekt. Direct na de aanmelding worden de gegevens bekeken en verwerkt en kunnen autodealers bieden. Het bedrag van de hoogste bieder ontvangt u vrijblijvend binnen 24 uur.

Comments are closed.