Waar moet je op letten bij het kopen van een computerspel?

Met de opkomst van de computers en de ‘game consoles’ is er een nieuwe wereld van spelletjes spelen geopend. In plaats van ouderwets ganzenborden, Monopoly en ‘Adders en Ladders’ wordt er tegenwoordig ‘Call of Duty’, ‘Fable’ en ‘Need for Speed’ gespeeld op een heuse game pc. Deze ontwikkeling is de afgelopen jaren snel gegaan, waardoor het soms kan duizelen als iemand een computerspel moet kiezen. Enkele tips kunnen u voor een groot deel op weg helpen.Kies het juiste medium

Vooral als u de recente ontwikkelingen niet zo hebt bijgehouden, kan het lastig zijn om te bepalen welk spel op welk apparaat draait. In de speelgoedwinkels of de ‘game stores’ staan kasten vol met doosjes waar op het eerste gezicht weinig verschil tussen zit. Toch moet u hier goed op letten, omdat er diverse spelcomputers zijn die verschillende spelletjes af kunnen spelen, zoals XBOX van Microsoft, Playstation van Sony en Wii van Nintendo. Een spelletje voor de Wii wordt niet afgespeeld door een XBOX. Geen van allen worden afgespeeld op de computer. Daarom moet u, voor het kopen van een computerspel, alleen kijken naar ‘PC-games’. Ook als u online een computerspel wilt kopen, zal u dit onderscheid tegenkomen.

Let op de vereisten om het spel te spelen

Niet alle computers zijn even krachtig, en niet alle spellen hebben dezelfde vereisten. De recente spellen in 3D, zoals ‘Crysis’, zijn betrekkelijk zwaar en kunnen alleen door recente, sterke computers afgespeeld worden. Wat oudere spellen, zoals bijvoorbeeld Rollercoaster Tycoon 1, kunnen door veel meer computers afgespeeld worden. De beste manier om uit te vinden of uw computer geschikt is voor het spel dat u wilt gaan spelen, is de specificaties van uw computer te vergelijken met de eisen van het spel, die u vaak op het doosje of online kunt vinden. Op sites als http://www.systemrequirementslab.com kunt u van veel recente spellen hun eisen vinden, die direct vergeleken worden met de specificaties van uw computer. Vaak wordt er ook onderscheid gemaakt tussen ‘minimale eisen’ en ‘aanbevolen’. Als u alleen aan de minimale vereisten voldoet, zal het spel wel afspelen, maar waarschijnlijk niet in de kwaliteit die u wilt.

En natuurlijk welk spel u leuk vindt

Spelletjes komen in alle soorten en maten. U kunt schieten, racen, vliegen, puzzelen en vaak nog veel meer. U kunt in een winkel bijvoorbeeld advies vragen, of zelf de korte spelbeschrijvingen lezen. Daarnaast bestaan er diverse genres waaruit u kunt kiezen, maar ook een leeftijdsaanduiding. Deze geeft aan vanaf welke leeftijd het spel veilig is om te spelen, vergelijkbaar met de kenmerken voor films, die bijvoorbeeld alleen voor 16 jaar en ouder zijn. Deze aanduidingen kunt u vinden op www.pegi.info voor de Europese vereisten.

Kort samengevat

Welk spel u wilt spelen, of cadeau wilt doen aan anderen, kunt u natuurlijk alleen zelf bepalen. Maar om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om te letten op het medium, op de vereisten om het spel goed af te kunnen spelen en daarnaast inhoudelijk of het spel u (of de ontvanger) bevalt en geschikt is. Als u op deze drie punten let, zal u vast en zeker geschikte computerspellen vinden! Klik hier voor de aanschaf van een degelijke game PC

Comments are closed.