Vroegtijdig komen hoe zit dat in elkaar?

Als je last hebt van vroegtijdig komen dan is de climax eerder dan de man en/of de vrouw zou willen. Op zich is dit niet erg, alleen wanneer dit regelmatig gebeurt en de man daardoor emotionele problemen krijgt. Zoals een verlaagt zelfvertrouwen dan is er wel meer aan de hand.

Vooral als het al binnen een minuut over is en er nauwelijks wat is gebeurt. Dan kan je spreken over dat de man last heeft van voortijdige ejaculatie.

De emotionele gevoelens die een man kan hebben is een gevoel van angst. Maar ook schaamte, het idee hebben dat hij haar niet kan bevredigen en een laag zelfbeeld. Kunnen de gevolgen zijn van dit probleem.

Dit kan zelfs tot gevolg hebben dat de man bewust of onbewust intiem contact met zijn partner mijdt. Je kunt begrijpen dat dit zo z’n weerslag heeft op een relatie en er spanningen kunnen ontstaan.

Het is dan ook zeker niet aan te raden dat je het probleem voor jezelf houdt. En dat de man het bespreekbaar maakt, omdat je er na een paar keer niet omheen kunt.

En in de plaats de vrouw in een positie te plaatsen dat zij niet weet wat zij er mee aanmoet. Kan een man dat beter voor zijn door te erkennen dat hij moeite heeft met het controle hebben over z’n ejaculatie.

Daarbij kan de man ook communiceren dat hij actief bezig met z’n klaarkomen uitstellen. Maar dat het naar verwachting nog wel eventjes duurt voordat het hem lukt. Dat is ook niet erg, want hierdoor schept hij geen hoge verwachtingen en verlaagt hij de druk.

Ondertussen dat de man met zijn zoektocht bezig is kan hij ook leren wat zijn vrouw allemaal lekker vindt en wat haar opwindt. Door meer te focussen op andere vaardigheden. Komt er veel minder druk te liggen om de gemeenschap omdat ze op een andere manier goed bevredigd wordt.

Comments are closed.