Voorkom schoonmaak fouten

De lente is weer volop aan de gang. De zon die straalt, de wolken verdwijnen en de narcissen komen weer langzaam tevoorschijn. Dat betekent dat ieder huishouden weer zal beginnen aan de jaarlijkse grote schoonmaak van het huis. De grote schoonmaak is waarschijnlijk de meest vervelende klus van het hele jaar. Het huis wordt namelijk ondersteboven gekeerd en alles wordt schoongemaakt.

Schoonmaken is niet de meest favoriete klus van veel mensen en willen het daarom snel doen om er maar vanaf te zijn. Omdat het schoonmaken zo snel wordt afgeraffeld, worden er ook veel fouten gemaakt. Dat is niet de bedoeling. Hieronder kun je een aantal fouten lezen, die snel over het hoofd worden gezien en die iedereen wel eens maakt. Na het lezen van dit artikel zal je de fouten echter nooit meer maken.

Badkamer als laatst doen
De badkamer is waarschijnlijk de vervelendste kamer in het huis om die schoon te maken. De badkamertegels schoonmaken en de badkamer voegen schoonmaken zijn heel vervelende klussen. Het is daarom juist slim om deze eerder of zelfs als eerste te doen omdat je er dan vanaf bent. Anders kijk je tijdens het schoonmaken telkens tegen de vervelende klus aan. Terwijl als je deze vervelende klus als eerste doet, dan weet je dat je de vervelendste klus al achter de rug hebt.

Ramen lappen in de zon
Ramen lappen moet je natuurlijk buiten doen, en veel mensen zullen deze klus dan ook doen als het lekker weer is. Als de zon schijnt gaan ze de ramen lappen, maar dit is de grootste fout die je kan maken. Omdat de zon dan om je ramen schijnt zie je pas alle vlekken en daarom doen veel mensen dit tijdens lekker weer. Maar door de zon zal het water op de ramen sneller opdrogen, waardoor er juist vlekken zullen ontstaan op de ramen.

Comments are closed.