Voordelen van implantaten

In sommige gevallen kan het zo zijn dat er implantaten moeten worden geplaatst. Dit wordt onder andere gedaan wanneer u meerdere elementen mist. Het hebben van een gezond gebit is erg belangrijk. Toch komt het nog regelmatig voor dat mensen hun gebit niet goed onderhouden. Gelukkig zijn hier diverse oplossingen voor, zoals implantaten.

Wat is een implantaat?
Een implantaat wordt ook wel gezien als een hulpmiddel om een nieuw gebit te kunnen maken. Feitelijk gezien is het een schroef die in het kaakbot wordt geplaatst. Op deze schroeven kunnen nieuwe tanden worden geplaatst zodat men weer over een goed en nieuw gebit beschikt.

Voordelen aan implantaten
Implantaten hebben diverse voordelen. Het grootste voordeel is dat het enorm duurzaam en sterk is. De kans is dan ook klein dat er iets mis of kapot kan gaan aan de implantaten. Daarnaast voelt het nieuwe gebit heel natuurlijk aan. Het voelt tevens niet alleen natuurlijk aan, maar het ziet er ook nog eens heel natuurlijk uit. U hoeft zich dus niet te schamen voor de prothese tanden. Een ander groot voordeel is dat de pijnklachten die u voorheen had in zijn geheel zullen verdwijnen. U kunt dus weer zonder enige moeite eten en kauwen.

Comments are closed.