Wilt u een bezwaarschrift indienen? Dan is het van groot belang dat u van te voren goed uitzoekt wat u allemaal in het bezwaarschrift wilt zetten en hoe het bezwaarschrift er uit moet zien. Bovendien eisen sommige bedrijven of instanties dat er bepaalde informatie in een bezwaarschrift staat omdat deze anders niet serieus zal worden genomen. Voor het schrijven van een goed bezwaarschrift kunt u hier meer lezen.
Er zijn verschillende instanties waarvoor mensen een bezwaarschrift moeten schrijven. In Nederland schrijven veel mensen bezwaarschriften voor bijvoorbeeld DUO of de belastingdienst. Als je het niet eens bent met een besluit van een bestuursorgaan kan je hiervoor een bezwaarschrift indienen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als u het niet eens met een parkeerboete, of met de woz waarde van uw woning. Echter kan je niet zomaar een bezwaarschrift opstellen en moet er wel aan bepaalde eisen worden voldaan. Zo moet het besluit direct voor u zijn bestemd en moet het u aangaan en bijvoorbeeld niet uw moeder of dochter.
Er is een aantal zaken die je in het bezwaarschrift moet vermelden. Zorg er bijvoorbeeld voor da u uw adres, naam, en telefoonnummer vermeld op de brief. Ook moet de reden van het bezwaarschrift duidelijk naar voren komen. Vaak gaat het indienen van een bezwaarschrift gepaard met een termijn van zes weken. U heeft dan zes weken de tijd om het bezwaarschrift in te dienen. Deze zes weken starten op de dag dat de beslissing is verzonden. Eindig uw bezwaarschrift altijd met een correcte afsluiting en zorg er voor dat uw handtekening en naam duidelijk op papier staan.
Wilt u een echt voorbeeld zien van een bezwaarschrift? Neem dan eens een kijkje op http://voorbeeld-bezwaarschrift.nl/