Voldoe aan de normen en ontvang een NEN 4400 certificering

De NEN 4400 certificering is in het leven geroepen door de overheid en het SNA. Het SNA is de Stichting Normering Arbeid die een keurmerk ontwikkeld heeft die ondernemingen toetst op het gebied van officiële normen die samengesteld zijn door de sector, de overheid en sociale partners. Voldoet een onderneming aan deze normen, dan ontvangt deze de NEN 4400 certificering.

Het SNA-keurmerk
Een onderneming ontvangt het SNA-keurmerk en een NEN 4400 certificering als het voldoet aan de gestelde normen. U kunt uw onderneming vrijwillig aanmelden voor dit keumerk, waarna deze twee maal per jaar gecontroleerd wordt op de volgende onderdelen: of u werkt met mensen die gerechtigd zijn om in Nederland te werken, en of u deze mensen ook minimaal het wettelijk minimumloon betaalt en de mogelijke risico’s die u kunt ondervinden bij het in- en doorlenen van arbeidskrachten. Daarnaast wordt uw onderneming ook gecontroleerd op de identificatie en aangifte van loonheffingen en omzetbelasting.

Een goed advies is het halve werk
Een NEN 4400 certificering krijgt u niet zomaar. U moet voldoen aan strenge normen en eisen en u moet precies weten hoe u uw onderneming op deze gebieden kunt verbeteren. Hier kunt u achterkomen door een specialistische adviseur in te schakelen waardoor u er precies achterkomt wat u kunt verbeteren aan bovengenoemde aspecten om een NEN 4400 certificering te krijgen. Zorg ervoor dat u goed begeleid wordt bij het traject voor het SNA-keurmerk en de NEN 4400 certificering.

Comments are closed.