Vlooien op uw kat?

Ziet u uw kat vaak krabben of zichzelf bijten? Dan kan het zijn dat uw kat jeuk en irritatie heeft door vlooien. Deze zitten in de vacht van uw kat. De jeuk en irritatie komen doordat vlooien de kat continu bijten, omdat ze van het bloed van uw kat leven. Naast jeuk en irritatie is het mogelijk dat de vlooien op uw kat allergische reacties opleveren. Het is ook mogelijk dat uw hond vlooien heeft, want het komt bij beide van deze huisdieren voor. 

Meer over de vlooien

Vlooien zijn parasieten. Deze parasieten leven van bloed. Het is heel erg vervelend voor uw kat om vlooien te hebben. Het geeft niet alleen jeuk, irritatie en soms allergische reacties, maar kan ook lintworm veroorzaken.  De eitjes van deze beestjes kunnen losraken van uw kat en door huis worden verspreid, waardoor het dus belangrijk is om uw huis goed schoon te houden. Hierdoor komen de eitjes niet uit en zullen er dus ook niet meer vlooien komen. Het ergste wat er kan gebeuren is dat de vlooien zoveel bloed opnemen dat er bloedarmoede ontstaat. Het is dus belangrijk om er iets aan te doen.

Meer weten?

Wilt u graag weten of uw kat vlooien heeft? Of wilt u weten wat u eraan kunt doen? Ga dan naar de website van zoekdierenarts voor meer informatie of voor een dierenarts bij u in de buurt.

Comments are closed.