Vitaal in je werk

Werk jij met plezier op je werkplek? Sommige mensen werken om te leven en anderen leven voor hun werk. Voor je eigen welzijn en ook vitaliteit is het hoe dan ook erg belangrijk dat je probeert een goede balans te vinden tussen je werkleven en je privéleven. Het is belangrijk om dit niet teveel in elkaar over te laten lopen. Een outplacementbureau kan hierbij een nuttige partij zijn om te helpen.

Allereerst is het goed om eens binnen je huidige positie te kijken wat de mogelijkheden zijn. Zijn er mogelijkheden om verder te groeien en zo ja, zou jij die willen aangrijpen om iets mee te doen. Het is vooral belangrijk om goed te kijken wat je zelf wil: zit jij wel prima op je huidige plekje of kriebelt het toch wel regelmatig en sta je toch wel open voor andere opties? Ook als dat niet zo is, is het prima. Er is ten slotte ook niks met prima zitten waar je al zit.

Om de grens tussen werk en privé te kunnen bewaken, is het belangrijk dat je aan het einde van je werkdag ook echt de deur achter je sluit en dan niet meer aan je werk denkt. Voor sommige werkplekken geldt dit natuurlijk minder, maar probeer er alsnog wel echt op te letten dat je jezelf niet teveel gaat vragen en dat je ook zorgt dat je uitrust. Natuurlijk verwacht je werkgever bepaalde prestaties van jou, maar bedenk je hierbij ook dat je niet aan die verwachtingen kunt voldoen als je niet lekker in je vel zit. En om lekker in je vel te zitten, is de juiste ontspanning minstens net zo belangrijk als de inspanning op je werkplek.

Natuurlijk werkt de balans tussen werk en privé voor iedereen anders, maar probeer dat voor jezelf uit te vinden en er ook echt iets mee te doen.

Comments are closed.