Verschillende vormen van recht

Er bestaan verschillende gebieden in het recht. Ieder bureau voor advocaten is gespecialiseerd op een ander gebied van het recht. Hier onder zal het strafrecht, het civiel recht, het ondernemingsrecht en het arbeidsrecht worden besproken.

Het strafrecht

Het strafrecht bevat vooral het milieu strafrecht en het economisch strafrecht. Op bepaald gedrag worden sancties opgelegd bij het strafrecht. Het strafrecht bestaat uit twee vormen: het materiële strafrecht en het formele strafrecht (ook wel strafprocesrecht genoemd).

Het civiel recht

Het civiel recht gaat om zowel conflicten tussen bedrijven en consumenten als om conflicten tussen burgers onderling. Voorbeelden van zaken die het civiel recht bevatten zijn bij een burenruzie of een geschil tussen de gemeente en een bewoner over de erfgrens. Verder vallen ook de regels bij het kopen of verkopen van een auto of een woning ook onder het civiel recht. Ten slotte is een voorbeeld van een zaak bij het civiel recht een auto-ongeluk waarbij er een conflict is ontstaan tussen het slachtoffer en de dader.

Het ondernemingsrecht

Ook het ondernemingsrecht is een tak van het recht. Bij  advocaten die gespecialiseerd zijn in het ondernemingsrecht kunt u terecht bij conflicten wanneer een wederpartij niet op is komen dagen tijdens een afspraak. Ook kunt u advies vragen over wat de beste rechtsvorm zal zijn voor uw onderneming. Bij een advocatenbureau uit Eindhoven, Boskamp & Willems, is het ondernemingsrecht het grootste rechtsgebied. De advocaten die bij Boskamp en Willems werken overleggen regelmatig over de verschillende zaken. Zo houden ze elkaar altijd up-to-date. Daarnaast heeft het bureau voor advocaten een blog waar veel informatie over het recht te vinden is.

Het arbeidsrecht

Het recht van de arbeid is altijd aan het veranderen. De regels in het arbeidsrecht zijn ingewikkeld. Bij het arbeidsrecht kunt u uw arbeidscontracten en arbeidsreglementen voor leggen voor een advocaat. Hiermee voorkomt u problemen in de toekomst door ze vooraf te laten controleren.

Comments are closed.