Verschillende computergestuurde werktuigen

Tegenwoordig zie je in fabrieken alleen nog maar computergestuurde werktuigen staan. Dit terwijl je 50 jaar geleden de computergestuurde werktuigen bij een enkele onderneming zag staan, heeft de computergestuurde werktuig toch een enorme spurt gemaakt op de markt. Een ander woord van een computergestuurde werktuig is ook wel een machine. Dit is weer een term uit de Franse taal, want vertaald naar het Nederlands werktuig betekend. 

Vele verschillende computergestuurde machines

Op de wereld kennen wij natuurlijk vele computergestuurde machines. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de auto, een vliegtuig of een trein. Maar ook in fabrieken zien wij natuurlijk vele computergestuurde machines terug. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn de CNC Milling en de CNC Turning. CNC staat voor computer numirical control, wat betekend dat de werktuigen computergestuurd zijn. De Engelse termen Milling en Turning betekenen vertaald naar het Nederlands ‘frezen‘ en ‘draaien‘. We hebben het hier dan ook over de befaamde freesmachine, en de bij iedereen bekende draaimachine.

Voor meer informatie over computergestuurde werktuigen

Wilt u meer informatie over computerbestuurde werktuigen? Bent u een ondernemer dat graag computergestuurde werktuigen aan wilt schaffen zodat bij u op de werknemer het werk sneller en soepeler gaat? Schaf dan zo spoedig mogelijk één van de vele machines aan bij de specialist in computergestuurde werktuigen.

Comments are closed.