verplicht overheaddeur keuren

Overheaddeuren zijn voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van de bedrijfsprocessen. Ze worden gebruikt als toegangsweg voor personeel, bezoekers en goederen. Om ervoor te zorgen dat de veiligheid van je personeel en bezoekers wordt gewaarborgd is het wettelijk verplicht om jaarlijks overheaddeuren te laten keuren volgens de wettelijke normen.

Overheaddeur keuren

Door het intensief gebruiken van overheaddeuren kunnen onderdelen verslijten. Slijtage van de onderdelen kan ervoor zorgen dat een deur niet goed meer kan functioneren en dat de veiligheid van de deur niet meer gewaarborgd blijft. ROMASS Business is de reparatie en onderhoudsspecialist van alle merken en types overheaddeuren en docksystemen. Onze professionele monteurs keuren en onderhouden overheaddeuren volgens de wettelijke normen.

Tijdens een keuring van een overheaddeur wordt de deur op basis van de vastgestelde normen gecontroleerd of de deur voldoet aan eisen. Een aantal punten die tijdens een keuring worden gecontroleerd zijn de onderloopbeveiliging, veerbuffers, kettingwielen en nog veel meer. Indien er tijdens de keuring naar voren komt dat een aantal onderdeel niet voldoen aan de eisen, dienen deze vervangen te worden. Indien de onderdelen niet worden vervangen of gerepareerd mag de overheaddeur niet meer worden gebruikt.De deur mag pas in gebruik worden genomen wanneer alle onderdelen voldoen aan de wettelijke eisen

Waarom ROMASS Business?

ROMASS Business is al jaren de reparatie en onderhoudsspecialist van alle types en merken overheaddeuren. Onze monteurs zijn vakkundig opgeleid en worden elk half jaar bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en modellen. Daarnaast beschikken we over een ruime voorraad van reserve onderdelen van alle merken overheaddeuren. Dankzij onze voorraad kunnen onze monteurs direct op locatie versleten of kapotte onderdelen vervangen.

Wil je meer informatie over het keuren van een overheaddeur? Dan kan je contact met ons opnemen of een kijkje nemen op onze website

 

 

Comments are closed.