Van Modehuis tot parfumlijn

De parfumwereld verandert snel. Er komen nieuwe geuren bij en andere parfums raken langzaam in de vergetelheid. Maar er zijn van die parfumhuizen die echte klassiekers hebben voortgebracht. Het zijn geurtjes die al generaties lang een speciale aantrekkingskracht hebben waardoor ze bijna niet zijn te weerstaan. Kent u uw klassiekers?

 

Van modehuis tot parfumlijn

Er zijn van die namen die iedere parfumliefhebber kent, zoals Burberry, Hermès en Givenchy. Van oorsprong zijn dit modehuizen. Maar door parfums te ontwikkelen, wisten ze het imperium nog verder uit te breiden. Dit deed ook de Fransman Louis-Francois Cartier, oprichter van het overbekende horloge- en juwelenmerk Cartier. Mannen en vrouwen die een Cartier droegen, zagen dit als statussymbool. En bij dat imago hoort natuurlijk een passend parfum, dat met zorg is samengesteld. Inmiddels zijn deze geuren echte klassiekers geworden die niet meer weg te denken zijn uit de parfumwinkels.

 

Een traditioneel recept

Opium van Yves Saint Laurent. Dit parfum kwam in 1977 op de markt en zorgde voor een heel nieuwe geurbeleving. De mystieke, oosterse geur wist al veel vrouwen te verleiden. En ook nu nog weten liefhebbers hun weg naar deze geur te vinden.

 

Klassieke parfums koopt u bij Parfum For You

Een goed parfum heeft een perfecte combinatie van geurnoten die iedereen in vervoering weet te brengen. Sommige geuren en merken zijn zo tijdloos dat ze generatie na generatie geliefd blijven. Zo creëert het Huis van Guerlain al parfums sinds het jaar 1828. Hoewel de geuren met de tijd zijn meegegaan, blijft Guerlain vertrouwen op het oude, vertrouwde concept. En dat is juist wat liefhebbers van klassieke parfums zo aanspreekt. Want wat goed is, moet niet veranderd worden.

 

Wilt u iemand verrassen met zo’n tijdloos en klassiek parfum? Laat u dan inspireren door de webshop van Parfum For You.

Comments are closed.