Valkenieren bij de Baron

In de middeleeuwen was de kunst der valkerij een nobele sport. Er wordt wel gezegd dat de mens uit de schaduw van de oudheid tevoorschijn kwam met een valk op de hand. De cultuurhistorische waarde voor Europa blijkt ondermeer uit de vele spreekwoorden die betrekking hebben op de valkerij.

De training, huisvesting en jachtmethodes van de valkerij is al eeuwen nagenoeg gelijk gebleven. De bellen, schoentjes, werpriemen, loer en ander tuigage zoals de valkeniers uit de middeleeuwen al kenden worden ook nu, in onze tijd, nog steeds gebruikt.

Natuurlijk kan iedereen meedoen aan dit arrangement: stads- en buitenmensen, roofvogel- en natuurliefhebbers, vogelaars en jagers.

Ook als bedrijfsuitje is dit arrangement te boeken, hiervoor hanteren wij een aangepast prijs en mag men tegen een geringe extra vergoeding de valkeniershandschoen behouden.

Roofvogels spreken tot de verbeelding. Met een welhaast vanzelfsprekende arrogantie confronteren zij ons met de ongecompliceerde meedogenloosheid van de natuur. Brute oerkracht en ingetogen elegantie gaan hier hand in hand.
Tijdens deze valkenier workshop krijgt u uitleg over roofvogels, gebruik in de valkerij, de geschiedenis, tuigage en veiligheid voor mens en dier. U leert de omgang met de basisprincipes van de valkerij en u krijgt een voorproefje van de intense emotie van het valkenier zijn.
De workshop roofvogels wordt gegeven op Heerlijkheid Mariënwaerdt. U wordt ontvangen in de prachtige Jachtkamer en u geniet van een Landelijk Lunchbuffet.

Voor meer informatie: 06-51999251

Comments are closed.