Vadertje tijd

Het valt niet mee. Je kijkt op een gegeven moment in de spiegel en je herkent jezelf niet eens meer. Waar is toch die stralende jonge blom gebleven? Vadertje tijd heeft een spelletje met je gespeeld.

Ouder worden we allemaal maar waarom moet dat gepaard gaan met rimpels? Dat heeft verschillende oorzaken. Een paar daarvan hebben we niet in de hand maar je kunt toch zelf ook nog zaken veranderen aan je levensstijl waardoor je er weer wat jeugdiger uit kunt zien.

Het is wel bekend dat een stressvolle levensstijl zijn sporen achterlaat. Vermijd stressvolle situaties. Als je werksituatie een continue aaneenschakeling van stressmomenten is, is het niet alleen beter voor je huid om daar weg te gaan maar het is ook beter voor je algehele gezondheid.

Ook een ongezonde levenstijl zonder stress laat zijn sporen na. Roken is bijvoorbeeld funest voor een mooie huid. Stop onmiddellijk met deze slechte gewoonte! Drank en ongezond eten is vanzelfsprekend ook je huid aan te zien. Het is werkelijk ongelooflijk hoe je huid opknapt door regelmatig groenten, fruit en biologisch vlees te eten. Zorg ook voor voldoende nachtrust.

Waar je helaas niets aan kunt doen, zijn de hormonale veranderingen, die op een gegeven moment in je leven optreden. Ik noem bijvoorbeeld de menopauze. Dit is een van de zaken in het leven, die je gewoonweg moet accepteren.

Als je je gezicht te erg veranderd vindt, kun je er natuurlijk altijd iets aan laten doen. Je kunt een facelift overwegen maar dat is wel een hele grote stap. Een alternatief daarvoor is een rimpelbehandeling met fillers. Hierbij worden middelen onder de huid gespoten waardoor de rimpels minder zichtbaar worden en je kunt het natuurlijk volume van je gezicht zichtbaar maar subtiel herstellen. Velen zijn je voorgegaan. Kijk anders eens naar liquid facelift ervaring.

Comments are closed.