Uw computer upgraden? RAM-geheugen bijplaatsen.

Is het mogelijk om zelf iets te doen aan uw computer zodat hij vlugger werkt? Hier kan ik gemakkelijk “Ja” op zeggen, indien je over een klein beetje durf beschikt. Let wel, we hebben het in dit artikel over een hardwarematige upgrade. Indien u hier niet zeker van uw stuk bent, neemt u beter contact op met een computer hersteller. Indien u dit beetje durf, en vooral het juiste gereedschap, met name enkele schroevendraaiers en de correcte hardware heeft, kunt u dit makkelijk zelf. In dit artikel zal ik het kort eens hebben over extra ram toevoegen aan uw computer.

RAM

Tegenwoordig dienen computers om toch enige vlotheid te hebben minimum te beschikken over 4 GB RAM, indien uw computer minder RAM hoeveelheid heeft, dan zal hij hoogstwaarschijnlijk enerverend traag aanvoelen en zal het bijgevolg niet aangenaam zijn om ermee te werken.

Een belangrijke eerste stap is uw computer open te vijzen en te kijken of er alsnog een RAM-slot niet gebruikt is. Indien dit het geval is doe je er best aan uw bestaande RAM eens uit te halen en te kijken om welk type RAM het precies gaat. Het is belangrijk hetzelfde type te nemen om de beste prestaties te behalen.

Ook is het belangrijk om vooraf te weten om welke RAM het gaat, met name zal een DDR3 RAM-latje niet passen in een DDR2 slot en omgekeerd.

Bij het effectief in het slot plaatsen van het nieuwe RAM-latje dien je er op te letten dat hij correct gepositioneerd is. Hierbij kan je in principe niet missen aangezien er een gleufje in de RAM-lat voorzien is die perfect overeen komt met een uitstulpsel in het RAM-slot. Hierbij is het, net zoals met elk ander onderdeel in een computer belangrijk niet te gaan forceren. Alles is zodanig gemaakt dat het eenvoudig toe te voegen en te verwijderen is.

Op internet staan massaal veel filmpjes die het effectief invoegen van RAM-geheugen duidelijk illustreren. Indien je hier toch twijfelt of niet echt durft over te gaan tot het zelf installeren van RAM-geheugen, kan je altijd contact opnemen met een ervaren computer hersteller. Voor deze mensen is dit een dagelijkse bezigheid en kan dit in no-time gebeurd zijn.

Comments are closed.