Uitbesteden met een glimlach

De schildersector is een moeilijke sector voor ondernemers om ondernemer in te zijn, want in de schildersector zijn relatief meer regels dan in de meeste andere sectoren. Ondernemers hebben alleen maar last van deze regels omdat veel regels de bedrijfsvoering alleen maar beperken. Hoe minder regels er zijn hoe beter dat dus is.

Naast de normale wetgeving, worden alle bedrijven geacht om zich te houden aan de regels van de CAO. De CAO schilders is een CAO met meer regels dan de meeste andere CAO’s en is daarom een lastige CAO om in te werken. Een deel van deze regels is meer beperkend dan bevorderlijk voor de ondernemer en zijn omgeving en had er daarom helemaal niet moeten zijn. De vele regels maken het daarom lastig voor een ondernemer om zijn bedrijf te runnen en zouden daarom moeten worden verminderd.

Om het jezelf als ondernemer wat makkelijker te maken, kun je alle dingen waar je zelf niet zoveel vanaf weet en alle dingen die veel tijd kosten, uitbesteden. Een groot deel van de administratie kan dan worden uitbesteed aan een administratiekantoor. Ook kunnen alle juridische zaken uitbesteed worden aan iemand die daar veel vanaf weet. Verder kun je alle zaken die met personeel te maken hebben uitbesteden aan een consultant salaris.

Het administratiekantoor doet nu alle dingen waar de ondernemer veel tijd aan kwijt is en doe ook alle dingen waar de ondernemer niet zoveel vanaf weet. Een goede afweging in de dingen die je wel en niet gaat uitbesteden zorgt ervoor dat de administratie goedkoper kan dan eerst. Hetzelfde geld voor alle juridische zaken en voor alle zaken die met het personeel te maken hebben. Als je tijdens het zoeken van een partner om aan uit te besteden, goed kijkt of ze aansluiten bij wat jij graag wilt, ben je maar één keer tijd kwijt en heb je daarna tijd- en geldwinst.

Comments are closed.