U wilt uw huis verhuren: wat zijn de overwegingen?

Nederland is nog altijd in recessie. De economie krimpt nog altijd en dat heeft inmiddels verdragende gevolgen. Ook de huizenmarkt is getroffen en zowel particulieren als bedrijven ondervinden moeite op de huizenmarkt. Wellicht bevindt u zich ook in dit schuitje en heeft u uw huis al een tijd te koop staan. Uw huis verhuren kan wellicht uitkomst bieden.

Verhuren koopwoning: waar moet ik beginnen?

Bij verhuur eigen huis komen een hoop financiële en juridische zaken om de hoek kijken. Overleg met de bank en het regelen van een vergunning zijn slechts eerste stappen. En heeft u al nagedacht of u uw huis aan een ‘vreemde’ of een bekende wil verhuren? Wat voor huurprijs gaat u vragen? Zijn gas, water en licht inclusief? Wat zijn hiervan voor- en nadelen? Gaat u gemeubileerd verhuren? Wat mag de huurder aan uw huis verbouwen of veranderen? Zo zijn er talloze vragen waar u over na moet denken.

Verhuur eigen huis: verhuurmakelaar inschakelen?

Wanneer u met een dubbele hypotheek te maken heeft, heeft u waarschijnlijk al genoeg zorgen aan uw hoofd. In de praktijk blijkt dan ook dat een hoop mensen moeite hebben om bovenstaande vragen te beantwoorden. Het kan dan verstandig zijn om een verhuurmakelaar in de arm te nemen. U mag immers een goed advies verwachten van de mensen die zich gespecialiseerd zijn in deze vraagstukken.

Enkele voorbeelden: voor het verhuren koopwoning kan de makelaar uw huis taxeren, u adviseren over wetgeving en fiscale gevolgen, een huurcontract opstellen en ook voor bemiddeling kunt u bij deze specialisten terecht. Al met al kan het u een hoop werk uit handen nemen.

Verhuren kan een goede oplossing zijn wanneer u uw woning niet verkocht krijgt.. maar besef waar u aan begint!

Comments are closed.