Trendwatching op de autoverkoop markt

Mode en trends zijn niet alleen bij kleding, accessoires en muziek van toepassing maar ook bij auto’s. In 2013 worden auto’s steeds vaker als statussymbool en mode accessoire gezien, dat is voornamelijk te danken aan de vooruitgang in de autoverkoop markt die meer aandacht besteed aan luxe en uiterlijk.

Kijk maar om u heen, u zult merken dat moderne auto’s steeds “mooier” worden, met meer luxe en trendy designs die meegaan met hun tijd. Dankzij strakke lijnen en moderne koplampen, zien auto’s er steeds meer uit als trendy accessoires die veel luxe en comfort bieden. Wat zijn de trendverwachtingen in 2013 op de auto verkoop markt?

Luxe auto verkoop stijgt

Het valt erg op dat de vraag naar lederen bekleding, ingebouwde GPS, zonnedak enzovoort. Daarnaast wordt er ook steeds kritischer naar de kleur van de auto gekeken, uit onderzoek is gebleken dat in 2013 de kleuren blauw, bruin, grijs en zwart de meest populaire kleuren zullen zijn op de autoverkoop markt. Dat laat onder anderen zien dat het uiterlijk en luxe extra’s van de auto een belangrijk rol spelen bij de consument.

Minder occasion verkoop in 2013

De verkoop van occasions is sterk gedaald over 2012 en zal blijven dalen in 2013 wat tot gevolg heeft dat mensen steeds moeilijk hun tweedehandse auto zullen kunnen verkopen. Het is momenteel al lastig om van uw tweedehandse auto af te komen op auto verkopen sites zoals speurders of marktplaats omdat er duizenden advertenties staan waar u al snel tussen verdwijnt. Mocht u uw auto willen verkopen dan is het verstandig om dat niet meer via dart soort sites te doen omdat het niet alleen erg moeilijk is om op te vallen, maar bovendien ook gevaarlijk is omdat er veel internet criminelen op afkomen. U kunt tegenwoordig beter gebruik maken van een erkende autoverkoop site zoals ikwilvanmijnautoaf.nl waarbij u gegarandeerd binnen 48 uur een bod zult ontvangen van een betrouwbare dealer.

Comments are closed.