Trendontwikkeling schoenen

Net als kleding wisselt de trend van schoenen de laatste jaren snel. De collecties in de schoenenwinkels zijn vrijwel geen één week meer hetzelfde. Met name de jongeren van tegenwoordig zijn erg trendgevoelig en willen daarom ook zodra er iets nieuws in de winkel ligt het nieuwste paar schoenen aanschaffen. Fabrikanten van schoenen spelen hier handig op in en komen steeds sneller met nieuwe dessins en kleuren op de markt.

Leuke enkellaarzen

Één van de laatste trends die zeer populair is onder de schoenen is de enkellaars. Bij zowel vrouwen als mannen zijn de enkellaarzen niet meer weg te denken uit de schoenenkasten. De enkellaarzen, ook wel ‘booties’ genoemd zijn de afgelopen tijd in veel verschillende varianten uitgebracht. Zo zijn er voor vrouwen enkellaarsjes te verkrijgen met een hak, dit geeft een stijlvolle uitstraling. Ook voor de vrouw die houden van comfortabel, maar er toch ook fashionable uit wil zien zijn er veel verschillende varianten enkellaarsjes te verkrijgen zonder hak.

Ook de mannen gaan tegenwoordig op het gebied van schoenen erg mee met de mode. De enkellaarzen of boots zijn ook voor de mannen niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Natuurlijk moet je hier wel het type voor zijn en er van houden.

Sneakers blijven in

Een type schoen dat ieder jaar weer een terugkomende trend is, is de sneaker. Sneakers, ook wel gympen genoemd gaan al jaren mee in het modebeeld. Één van de bekendste sneaker merken is Converse (All Stars), deze zie je dan ook ieder jaar weer terug komen. Bestond er vroeger alleen maar het standaard half hoge model, tegenwoordig heeft Converse veel verschillende modellen en kleuren in de collectie. Zo zijn er nu lage Converse te koop maar ook hoge varianten of Converse met dunne zool. Ook zijn er leren varianten van de Converse gympen en zijn ze natuurlijk te verkrijgen in ontelbaar veel kleuren en patronen.

Comments are closed.