Trend in bedrijfskleding: Duurzaam bedrukken

Milieuvriendelijke oplossingen spelen steeds vaker een belangrijke rol voor allerlei soorten bedrijven. Ook van vervaardiging van bedrijfskleding en het bedrukken ervan wordt verwacht dat dit op een duurzame en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Dat wil onder andere zeggen dat de kleding op milieuvriendelijke wijze en bovenal in goede arbeidsomstandigheden en pertinent zonder kinderarbeid geproduceerd moet worden. B&M textiles & promotions is een organisatie dat zich heeft gespecialiseerd in het fabriceren en bedrukken van bedrijfskleding op milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze.

Bedrukken van bedrijfskleding uit Azië
Een grote hoeveelheid van de bedrijfskleding die in Nederland wordt gedragen, wordt is gemaakt in Azië. In Het Verre Oosten en landen als Bangladesh wordt met veel vakkundigheid gewerkt. Desondanks komen er slechte omstandigheden voor in de vele naaiateliers en worden veiligheidsvoorschriften niet in acht genomen. Ook kan er sprake van kinderarbeid. Om dit te onderscheppen is het zaak een nauwkeurige controle uit te voeren. B&M textiles & promotions laat regelmatig de bedrijven waarmee zij samenwerkt onderzoeken en keuren. Hierdoor werken zij alleen samen met eerlijke bedrijven die de regels naleven en begaan zijn met mens en milieu. Zo kan men bedrijfskleding op maat laten bedrukken en  toch gegarandeerd zijn van een ethisch verantwoord product.

Eisen voor milieuvriendelijke bedrijfskleding
Naast goede arbeidsomstandigheden streven duurzame bedrijven ook naar het gebruik van natuurlijke kleurstoffen om bedrijfskleding te bedrukken. Het afvalwater wordt intern gefilterd zodat deze niet in het rivierwater terecht komt. Dit is beter voor het milieu en de leefomgeving van de mensen die er wonen. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk bedrijfskleding te laten bedrukken van 100% biologisch katoen. Voor dit katoen wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden en meststoffen, zodat er een puur product overblijft.

Comments are closed.