Top vijf talen om makkelijk te leren

Het staat mooi op je cv en het vormt een verrijking voor jezelf. Een nieuwe taal leren is leuk! Maar welke taal kies je het best… Ontdek hier de top vijf van talen die je makkelijk kan aanleren.

Frans

Het ligt waarschijnlijk voor de hand dat Frans leren makkelijk is, omdat we in een land wonen waar de helft van de bewoners Frans spreekt en er dus vaker in aanraking mee komen. Bovendien is het Nederlands doorspekt met Franstalige woorden, zoals ‘horloge’, ‘bureau’ en ‘auto’.

Engels

Het Engels is erg vernauwd aan het Nederlands, zowel structureel als syntactisch gezien. Daarnaast worden we in het dagelijkse leven al overspoeld door de Engelse taal. Denk maar aan tv, liedjes , films en het internet.

Duits

Veel woorden in het Duits lijken sterk op het Nederlands, wat het aanleren vergemakkelijkt. Niet alleen qua vorm maar ook qua betekenis liggen verschillende Duitse en Nederlandse woorden dicht bij elkaar.

Spaans

Spaans leren is voor een Nederlandstalige iets moeilijker – omdat het een Romaanse taal is – maar doordat het zo’n populaire taal is, zal je motivatie om het aan te leren wellicht groter zijn. Zeker als je al vlot overweg kan met Frans, zal je het Spaans sneller onder de knie krijgen.

Noors

Het Noors heeft grammaticale regels die veel weg hebben van de Engelse taal. Bovendien is de Noorse uitspraak vrij consistent. De werkwoorden zijn makkelijk om aan te leren omdat er vaak weinig vervoegingen mogelijk zijn.

Een nieuwe taal aanleren op eigen houtje is een mogelijkheid, maar je laat je beter professioneel begeleiden. Bij CVO Handelsschool Aalst heb je de keuze uit meer dan twintig verschillende talen om aan te leren. CVO Handelsschool Aalst is een Centrum voor Volwassenenonderwijs.

Comments are closed.