Toename nieuwbouwwoningen | Obligatiebeheer Noordenwind

In 2015 is het aantal nieuwbouwwoningen toegenomen met ruim 6% ten opzichte van 2014. Werden er in twee jaar geleden nog 45.000 woningen opgeleverd, vorig jaar waren dat er ruim 48.000, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Deze aantallen liggen wel iets lager vergeleken met de twee jaar daarvoor. Dat de productie van nieuwbouw nog niet op het niveau van 2012 ligt, kan te maken hebben met een afname van het aantal bouwbedrijven. De bouwsector is ten tijde van de crisis erg hard getroffen en daarvan nog niet geheel hersteld.

Aantal woningen in Noord Holland groeit

Het aantal woningen in Noord Holland groeit. Vooral Amsterdam heeft flink geïnvesteerd in uitbreiding van de woningvoorraad. Vorig jaar zijn er meer dan 5000 nieuwe woningen, zowel huizen als appartementen, bijgebouwd, wat zorgde voor een groei van bijna anderhalf procent. Ook stonden er in december 2015 nog eens 12.000 woningen in aanbouw. Of het dus gaat om nieuwbouw of aanbouw, er wordt meer geïnvesteerd in dit soort vastgoed. Provincies waar niet veel of aanzienlijk minder nieuwbouwwoningen zijn opgeleverd in vergelijking met de andere provincies, zijn Friesland, Drenthe en Limburg.

Ruim 7,5 miljoen woningen

Aan het eind van 2015 had Nederland ruim 7,5 miljoen woningen, waarvan ongeveer 64 procent eengezinswoningen en de rest appartementen.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Stichting Obligatiebeheer Noordenwind


 

Comments are closed.